ΑΓΩΝΑΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΑΟΚ

ΑΓΩΝΑΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ 
ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΑΟΚ 

Το Σάββατο, 19 Μαΐου, στις 17:30 πραγματοποιήθηκε η τελετή μετονομασίας του Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας, σε «Δημοτικό Στάδιο Φόρη Γεντζή», σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας.
Στην τελετή και την απονομή των τιμητικών πλακετών στη σύζυγο και την κόρη του Φόρη Γεντζή καθώς και σε βετεράνους διαιτητές.παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δ. Γιάννου, ο Πρόεδρος του Εδεσσαϊκου κ. Βέττας Γιάννης και ο Πρόεδρος Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πέλλας Δαμιανός Καρακελίδης και στη συνέχεια η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα ανάμεσα στους βετεράνους του Εδεσσαϊκού & του ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης στο οποίο, για την ιστορία, νίκησαν οι Βετεράνοι του Εδεσσαικού  με σκορ 3-0.
Ο Φόρης Γεντζής γεννήθηκε το 1928 και απεβίωσε το 2006 στην Έδεσσα.
Φόρεσε επί 10 χρόνια την φανέλα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 141 παιχνίδια και σημείωσε 47 γκολ με την ομάδα του ΠΑΟΚ.
Ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας.
Ο Φόρης Γέντζης ο Λάμπης Κουϊρουκίδης και ο Λευτέρης Παπαδάκης απετέλεσαν την θρυλική και ξακουστή επιθετική τριπλέτα του ΠΑΟΚ και η τριετία 1953-56 όπου αγωνίστηκαν μαζί αποτελεί την πρώτη χρυσή εποχή του ΠΑΟΚ.
Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος την σαιζόν 1953 -54.
Κατά τη διάρκεια αυτής της χρυσής εποχής, ο ΠΑΟΚ κέρδισε 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης 1953 – 1957.
Μετά την ίδρυση του Εδεσσαϊκού ήρθε στη Έδεσσα για να αγωνισθεί και να βοηθήσει τον Εδεσσαϊκό να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα Β΄εθνικής, το οποίο και κατέκτησε το 1962-63. Έκλεισε την καριέρα του στον Εδεσσαϊκό και διετέλεσε στην συνέχεια αρκετά χρόνια προπονητής της ομάδας.
Ο Φόρης Γεντζής έπαιξε για 10 χρόνια στον ΠΑΟΚ, ενώ υπήρξε βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδος. Ήρθε στην Έδεσσα για να αγωνιστεί με το νέο «ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ» για να πρωταγωνιστήσει στην πορεία της ομάδας που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Β’ Εθνικής την περίοδο 1962-63.
























 


Για περισσότερες φωτογραφίες κάντε κλίκ  ΕΔΩ








Φωτογραφίες : Βαγγέλης Δούπκαρης
Κείμενα :  Κώστας Δάμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails